Kokosolie staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende gezondheidsvoordelen en als gezond voedingsmiddel. In dit artikel laten we je zien hoe je kokosolie kunt gebruiken in cosmetica, om bijvoorbeeld producten te maken die rimpels verminderen of de huid exfoliëren.
Kokosolie, een ingrediënt in veel industriële cosmetische crèmes, is een uitstekende bondgenoot voor onze schoonheid, is volledig natuurlijk en vrij van bijwerkingen. Hieronder vindt u een overzicht van de cosmetische toepassingen van kokosolie .
Make-up remover en vochtinbrengende crème
Kokosolie is een geweldige vochtinbrengende crème en kan gebruikt worden om make-up te verwijderen. Breng het aan op een wattenschijfje en gebruik het zoals elke andere make-upremover.
Haar
Deze fantastische olie bevat natuurlijke eiwitten die het haar versterken en de haargroei bevorderen. Het kan ook als natuurlijke conditioner gebruikt worden.
Zonnebrandcrème
Kokosolie is een uitstekend alternatief voor zonnebrandcrème, maar dan zonder parabenen en andere giftige stoffen.
Striae
Het rechtstreeks aanbrengen van kokosolie op de getroffen plekken helpt de zichtbaarheid van stretchmarks te verminderen.
Exfoliërend
Meng 100 gram bruine suiker met 100 gram kokosolie en gebruik dit mengsel om je huid te scrubben.
Acne
Dankzij de antibacteriële eigenschappen is kokosolie een uitstekend middel tegen acne. Breng het direct op je gezicht aan, laat het 15 minuten intrekken en spoel het daarna af.
Tanden
Spoel je mond ongeveer 15 minuten met kokosolie om deze te desinfecteren en je tanden witter te maken.
